Samen stappen zetten tegen armoede

Tweede sponsorwandeling van Wakibi in regio Hilversum

Wakibi Microkredieten organiseert dit jaar voor de tweede keer een sponsorwandeling om geld in te zamelen voor microkredieten aan vrouwelijke ondernemers in ontwikkelingslanden. Doel is flinke stappen te zetten in de strijd tegen armoede in de wereld. De Wakibi Wandeling met een lengte van 11 kilometer vindt zondag 6 oktober plaats op de Hoorneboegse Heide, iets ten zuiden van Hilversum. Deelname is mogelijk als individu of als team.

Wereldwijd vechten miljoenen mensen elke dag tegen armoede. Ze willen stappen zetten in hun leven en zelfredzaam zijn, bijvoorbeeld door een onderneming te starten, maar hebben geen toegang tot financiering. De Nederlandse non-profitorganisatie Wakibi verstrekt sinds 2011 microkredieten - kleine leningen - aan ondernemers in ontwikkelingslanden. Ook begeleidt Wakibi hen via plaatselijke organisaties in de betreffende landen stapsgewijs in het ondernemerschap. Die aanpak is succesvol, want ruim 98% van de verstrekte microkredieten wordt terugbetaald, een uitzonderlijk hoog percentage. De uitleners van Wakibi kunnen het geld dan opnieuw uitlenen aan andere ondernemers, zodat een circulaire geldstroom ontstaat. Sinds de oprichting van Wakibi is al voor ruim €10 miljoen aan microkredieten verstrekt. 


Vrouwelijke ondernemers
Wakibi verstrekt microkredieten aan mannen en vrouwen, maar met de Wakibi Wandeling vraagt de organisatie extra aandacht voor vrouwelijke ondernemers. De opbrengst van de sponsortocht is bestemd voor het Women Empowerment Fonds, dat enkele jaren geleden is opgericht. Via dit fonds vond al bijna een half miljoen euro de weg naar vrouwelijke ondernemers. Medeoprichter en investeerder Jolanda Degen: “Het is voor vrouwen vaak veel moeilijker om toegang te krijgen tot de kapitaalmarkt dan voor mannen. Via dit speciale fonds verstrekken we niet alleen microkredieten, maar bieden we ook veel begeleiding en onderwijs. Op die manier kunnen vrouwen zich sneller ontwikkelen tot succesvolle ondernemers.”


Wandelevenement voor iedereen

Met de wandeling wil Wakibi zichzelf nog beter bekend maken bij een groter publiek. “Het is belangrijk dat veel mensen Wakibi leren kennen en vertrouwd raken met de kracht van microkredieten. Daarom organiseren we dit evenement voor de tweede keer. Het is een mooie wandeling waar iedereen aan deel kan nemen. Je hoeft geen topsporter te zijn of een grote portemonnee te hebben om stappen te zetten voor een betere wereld”, zegt Jolanda Degen. De eerste Wakibi Wandeling bracht vorig jaar €12.500 op.


Inschrijven voor de sponsorwandeling

Inschrijven kan via de website www.wakibiwandeling.nl. Het inschrijfgeld bedraagt € 16,-. Het is ook mogelijk om via deze site individuen of teams te sponsoren.


Datum: zondag 6 oktober

Tijdstip: ontvangst 10:00 uur, start wandeling 10:30 uur

Locatie: Buitenplaats De Hoorneboeg Hilversum

Over Wakibi Microkredieten
Wakibi is een verstrekker van microkredieten aan ondernemers in ontwikkelingslanden. De microkredieten worden door de ondernemers gebruikt voor het starten en/of de groei van hun bedrijven, met als doel financiële onafhankelijkheid en armoedebestrijding. Wakibi staat voor een circulaire geldstroom, waarbij uitleners zelf kunnen kiezen welk project ze financieren. Na afbetaling van de lening, kan het bedrag opnieuw worden uitgeleend. Inmiddels is de stichting actief in 86 landen. Sinds de oprichting in 2011 is er meer dan 10 miljoen euro aan microkredieten verstrekt voor de financiering van meer dan 130.000 projecten. Dit is het resultaat van de inzet van 10.000 uitleners, samenwerkingspartners en 65 vrijwilligers van Wakibi. Uitlenen kan al vanaf €25,- en is daarmee heel laagdrempelig.  www.wakibi.nl

Wakibi Wandeling.JPG
  • JPG
Wakibi Wandeling.JPG

Afbeelding van WhatsApp op 2024-08-22 om 14.20.25_1b3084be.jpg
  • jpg
QKTP0jIgCqfBPlk4Sa2R8hRJLOAomTrHkPwsw1kP.png
  • png
Kopie van DSC_0111.JPG
  • JPG
Kopie van DSC_0111.JPG

Contactgegevens

Ontvang het laatste nieuws van Wakibi via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL