Opbrengst tweede Wakibi-wandeling 14.000 euro!

De tweede Wakibi Sponsor Wandeling heeft zondag 6 oktober bijna €14.000 opgebracht voor het Women Empowerment Fonds. De verwachting is dat het bedrag nog verder zal oplopen. Het fonds verstrekt microkredieten aan vrouwelijke ondernemers in ontwikkelingslanden. Zo’n 120 wandelaars en hun sponsors hebben bijgedragen aan deze mooie opbrengst. “Een prachtige opbrengst waarmee heel wat vrouwelijke ondernemers stappen kunnen zetten op hun pad naar financiële onafhankelijkheid”, zegt Evelien Kleijn namens het organiserende team.

De sponsorwandeling van 12 kilometer voerde de deelnemers door het afwisselende natuurgebied op de Hoornseboegse Heide en in het Loosdrechtse Bos, ten zuiden van Hilversum. Mede dankzij het mooie weer konden ze volop genieten van dit fraaie bos- en heidegebied. “De reacties van de deelnemers waren dan ook zeer positief”, aldus Evelien Kleijn. “Ook de ontvangst bij ‘In de Vila’ op landgoed De Hoorneboeg viel in de smaak.” Daar konden de wandelaars na afloop met een drankje en een hapje nog wat napraten over de wandeling en over het werk van Wakibi Microkredieten.

Via Wakibi hebben sinds 2011 duizenden uitleners voor meer dan €10 miljoen microkredieten verstrekt aan ondernemers in zo’n 80 ontwikkelingslanden. Meer dan 98% van die ondernemers betaalt het krediet tijdig terug, waarna na het opnieuw kan worden uitgeleend. Vorig jaar is voor de eerste keer een Wakibi Sponsor Wandeling gehouden voor het Women Empowerment Fonds van Wakibi, waarmee vrouwelijke ondernemers extra aandacht krijgen. Zij hebben vaak nog minder dan mannen toegang tot de officiële kapitaalmarkt.

DSC00208.jpg
  • jpg

DSC00297.jpg
  • jpg
DSC00442-2.jpg
  • jpg
DSC00751-2.jpg
  • jpg

Contactgegevens

Ontvang het laatste nieuws van Wakibi via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL