Arend-Jan Copini nieuwe directeur Fondsenwerving

Arend-Jan Copini gaat per 1 januari 2024 aan de slag als Directeur Fondsenwerving bij Wakibi Microkredieten. Arend-Jan zal zich inzetten om samen met team Partnermanagement en de partners zoveel mogelijk impact te maken voor ondernemers in ontwikkelingslanden. “Ik geloof sterk in de repeterende kracht van microkredieten en ga graag in gesprek met mogelijke partners om invulling te geven aan hun maatschappelijke ambities", motiveert Arend-Jan.

Arend-Jan heeft een achtergrond als fondsenwerver en heeft voor meerdere maatschappelijke organisaties gewerkt, waaronder de Maag Lever Darm Stichting. Hij volgt Sylvia Siertsema op, die de functie de afgelopen 3,5 jaar vervulde. Sylvia blijft betrokken bij Wakibi als ambassadeur van het Women Empowerment Fonds.

Over Wakibi

Wakibi is een verstrekker van microkredieten aan ondernemers in ontwikkelingslanden. De microkredieten worden door de ondernemers gebruikt voor het starten en/of de groei van hun bedrijven, met als doel financiële onafhankelijkheid en armoedebestrijding. Wakibi staat voor een circulaire geldstroom, waarbij uitleners zelf kunnen kiezen welk project ze financieren. Na afbetaling van de lening, kan het bedrag opnieuw worden uitgeleend. Inmiddels is de stichting actief in 86 landen. Sinds de oprichting in 2011 is er 8 miljoen euro aan microkredieten verstrekt voor de financiering van meer dan 124.000 projecten. Dit is het resultaat van de inzet van 10.000 uitleners, samenwerkingspartners en 65 vrijwilligers van Wakibi. Uitlenen kan al vanaf €25,- en is daarmee heel laagdrempelig: wakibi.nl.

Arend-Jan Copini Wakibi.jpg
  • jpg

Beeld: Arend-Jan Copini, directeur Fondsenwerving Wakibi

Contactgegevens

Ontvang het laatste nieuws van Wakibi via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL