Wakibi en Sawadee slaan handen ineen

Wakibi, een Nederlandse stichting die via haar crowdfunding platform kleine leningen verstrekt aan ondernemers in ontwikkelingslanden, heeft er een nieuwe partner bij, Sawadee. Deze touroperator organiseert avontuurlijke groepsrondreizen naar bestemmingen wereldwijd en heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Sawadee verzorgt onder andere reizen naar ontwikkelingslanden, een mooie link naar de bestemmingen waar Wakibi microkrediet projecten steunt. Sawadee heeft namens zijn reizigers €20.000 geschonken aan Wakibi. Dit bedrag wordt de komende vijf jaar doorlopend uitgeleend.

“Het is geweldig dat Sawadee en zijn klanten ondernemers de komende jaren toegang geven tot krediet. Wakibi verstrekt microkredieten, waarmee deze mensen kunnen investeren in hun eigen leven en dat van hun omgeving. Dit doen we zonder winstoogmerk. Dankzij partners als Sawadee kunnen wij dat ook blijven doen. Het is geweldig dat de reizigers van Sawadee niet alleen genieten van een prachtige reis, maar ook de levens van anderen positief veranderen.” Aldus bestuursvoorzitter van Wakibi, Matthijs Nieuwenhuis. Nieuwenhuis is er trots op dat Sawadee de tweede reisorganisatie is die voor een structurele samenwerking met Wakibi kiest.

Meer zelfredzaamheid en onafhankelijkheid

Een bedrag dat via Wakibi uitgeleend wordt aan een opkomende ondernemer bereikt ontzettend veel mensen. Een succesvolle ondernemer in een ontwikkelingsland heeft namelijk een positieve invloed op de lokale gemeenschap, creëert banen en geeft zijn of haar kinderen de tijd om naar school te gaan. Jan de Ridder, directeur van Sawadee Reizen, zegt hierover: “Het mooie van Wakibi vind ik dat mensen geholpen worden in hun eigen omgeving, zodat ze de kans krijgen om uiteindelijk zelfvoorzienend en onafhankelijk te zijn. Daarnaast kan een bedrag vele malen uitgeleend worden, waardoor Wakibi met de inleg een groot aantal ondernemers kan ondersteunen. Een heel mooi initiatief, waar Sawadee zich namens zijn reizigers heel graag aan verbindt.” Sawadee publiceert twee keer per jaar een MVO verslag op de eigen website waarin meer informatie gedeeld wordt over het totaal uitgeleende bedrag en de projecten waarin is geïnvesteerd.

Passie voor ondernemen

Wakibi zoekt partners die vanuit hun passie voor ondernemen graag andere ondernemers helpen om hun dromen waar te maken. Deze partners zijn voor Wakibi ontzettend belangrijk. Zij maken het mogelijk dat de verstrekte leningen volledig ten goede komen aan de geselecteerde projecten. Maar ook consumenten kunnen met een klein bedrag een ondernemer op weg helpen. Al vanaf €25 help je bijvoorbeeld de Ghanese Kwame met zijn cacaoplantage of de Boliviaanse Hugo met zijn schoonheidssalon.

Wakibi steunen

Particulieren en ondernemers kiezen zelf welk project ze steunen. Als de lening is terugbetaald kan het geld weer in een nieuw project worden geïnvesteerd of worden uitgekeerd. Wakibi heeft CBFerkenning en is aangesloten bij Goeden Doelen Nederland. Van elke investering gaat 100% naar de ondernemers en 0% naar Wakibi. Zie ook www.wakibi.nl.

Contactgegevens

Ontvang het laatste nieuws van Wakibi via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL