Noodfonds voor door Corona-crisis getroffen ondernemers in ontwikkelingslanden

De Nederlandse stichting voor microkrediet Wakibi gaat extra investeren in ondernemers in ontwikkelingsgebieden die hard getroffen worden door de Corona crisis. Door de wereldwijde pandemie ligt de economie in veel landen stil. Hierdoor worden ondernemers die vechten tegen armoede extra geraakt. Juist daarom investeert Wakibi nu 10-duizend euro in een noodfonds. Donateurs en bedrijven worden opgeroepen om extra te doneren via de website zodat dit fonds groeit.

Door de vele regionale verschillen is er geen éénduidig beeld te schetsen voor alle ondernemers. Wel is duidelijk is dat kleinschalige ondernemingen het financieel zwaar hebben. Als een economie in een ontwikkelingsland stilvalt is het nog moeilijker om aan krediet te komen en valt verkoop deels stil. Daarom willen we dat er voldoende krediet is voor deze ondernemers om het hoofd boven water te houden in deze moeilijke omstandigheden. Hoe meer geld we in dit noodfonds kunnen stoppen, hoe meer ondernemers we kunnen helpen.

Voorzitter van Wakibi, Matthijs Nieuwenhuis: “Juist nu willen wij iets extra’s doen voor zo veel mogelijk ondernemers. Het uitgangspunt is hierbij nadrukkelijk dat deze vrouwen en mannen geen extra risico lopen, maar toch aan voldoende krediet kunnen komen om het hoofd boven water te houden in deze moeilijke omstandigheden. Hoe meer geld we in dit noodfonds kunnen stoppen, hoe beter. De economische gevolgen van deze pandemie zullen namelijk nog lang voelbaar zijn.” Wakibi houdt er rekening mee dat het terugbetaal-percentage in deze uitzonderlijke situatie substantieel lager zal liggen dan gebruikelijk (97%).

Het Wakibi noodfonds investeert in zwaar getroffen landen

Omdat het vaak moeilijk is goede betrouwbare lokale data te krijgen over de ernst van de coronacrisis in landen, baseert Wakibi zich op de cijfers van de Wereld Gezondheidsorganisatie WHO. Op basis daarvan heeft Wakibi besloten om in eerste instantie te investeren in de volgende drie landen. Ecuador, Egypte en de Filipijnen. Landen waar veel geregistreerde Corona-slachtoffers zijn en een goede betrouwbare infrastructuur voor microkredieten aanwezig is. Het geld dat terugkomt van de ondernemers én het extra geld dat door onze donateurs en bedrijven ter beschikking wordt gesteld, zal door Wakibi steeds opnieuw worden uitgeleend in ontwikkelingsgebieden waar dit het hardst nodig is.

Contactgegevens

Ontvang het laatste nieuws van Wakibi via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL