Women Empowerment Fonds van Wakibi groeit door

Frederique Groen nieuwe fondsmanager

In 2021 richtte Wakibi het Women Empowerment Fonds op. Met dit fonds verstrekt Wakibi microkredieten aan vrouwelijke ondernemers in ontwikkelingslanden. In het eerste jaar was het fonds meteen een succes: het fonds groeit goed dankzij de donaties van bedrijven en particulieren. En de ambities zijn groot om het fonds verder uit te bouwen.

Impact van ruim 130.000 euro gerealiseerd in eerste jaar

Het Women Empowerment Fonds heeft inmiddels €133.408 uitgeleend aan vrouwelijke ondernemers. Dit bedrag is verdeeld over 531 leningen in 50 verschillende landen. Het fonds is vooral een populair goed doel onder organisaties: 90% van het huidige fonds bestaat uit donaties van bedrijven. De overige 10% komt van particulieren die vrouwelijke ondernemers graag helpen met een microkrediet. Het fondsgeld wordt evenredig verdeeld over de continenten. Twintig procent gaat naar leningen voor onderwijs of huisvesting. 

Nieuwe fondsmanager Women Empowerment Fonds

Wakibi heeft de ambitie om het Women Empowerment Fonds verder te laten groeien in de komende jaren. Om dat goed aan te pakken, is vanaf mei een nieuwe fondsmanager gestart. Frederique Groen, carrière coach en headhunter, zet zich één dag in de week in om het fonds naar het volgende niveau te tillen. Zij richt zich vooral op het werven van donateurs binnen het MKB. 

“Het MKB kent de uitdagingen van ondernemen”, legt Groen uit. “Met een donatie aan het Women Empowerment Fonds helpen zij een vrouw met haar onderneming én dragen via haar ook bij aan haar sociale omgeving. Zoals het onderhouden van een gezin. Bovendien geeft ondernemen deze vrouwen energie, sociale contacten en betekenis in het leven.”Frederique is blij als fondsmanager nu onderdeel te zijn van Wakibi. “Het is een kleine stichting met veel betrokken en intrinsiek gemotiveerde vrijwilligers. Je weet dat je geld daardoor direct naar de doelgroep gaat. Het is een mooie manier om iets terug te doen voor de maatschappij”. 

Frederique Groen, fondsmanager Women Empowerment Fonds

Frederique Groen.png
  • png

Contactgegevens

Ontvang het laatste nieuws van Wakibi via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL