Opbrengst Wakibi Wandeling ruim 12.500 euro

Eerste sponsorwandeling groot succes

Bijna 70 wandelaars deden zaterdag 7 oktober mee aan de eerste Wakibi-wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Samen hebben ze ruim 900.000 stappen gezet in de strijd tegen armoede. Dankzij 437 donateurs leverde dat maar liefst 12.515 euro op. Dit bedrag komt ten goede aan het Women Empowerment Fonds van Wakibi, dat microkredieten verstrekt aan vrouwelijke ondernemers in ontwikkelingslanden. Het bedrag zal naar verwachting nog verder oplopen tot boven de 13.000 euro.

โ€œEen prachtige opbrengst waarmee we veel vrouwen verder op weg kunnen helpenโ€, aldus directeur Sylvia Siertsema na afloop. "Een groot dankjewel aan iedereen die heeft bijgedragen, als organisator, wandelaar of als donateur."

Sfeervolle wandeling in het duingebied

De deelnemers konden kiezen uit 3 afstanden: 7, 10 en 16 kilometer. De routes kruisten elkaar en onderweg kwamen de wandelaars elkaar regelmatig tegen. Met het prachtige nazomerweer kostte het niemand moeite de wandeling uit te lopen. Na afloop konden de wandelaars - zowel uitleners van Wakibi, als vrijwilligers met hun familieleden en vrienden - met een drankje en een hapje nog even napraten. Daarbij ging het natuurlijk over de mooie en sfeervolle wandeling in het duingebied. Ook deelden de wandelaars hun ervaringen met het geven van microkredieten.

De organisatie kijkt met tevredenheid terug op de eerste editie van de Wakibi-wandeling en is voornemens in 2024 opnieuw een sponsorwandeling te organiseren in een natuurgebied in Nederland.

Kopie van DSC_0205.JPG
  • JPG
Kopie van DSC_0284.JPG
  • JPG
Kopie van DSC_0191.JPG
  • JPG
Kopie van DSC_0119.JPG
  • JPG
Kopie van DSC_0269.JPG
  • JPG
Kopie van DSC_0141.JPG
  • JPG

Aftermovie:

Aftermovie Wakibi Wandeling 2023

Contactgegevens

Ontvang het laatste nieuws van Wakibi via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL