Wakibi Microkredieten organiseert sponsorwandeling

Samen stappen zetten tegen armoede in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Op zaterdag 7 oktober organiseert Wakibi Microkredieten voor de eerste keer een sponsorwandeling. De wandeling vindt plaats in de Amsterdamse Waterleidingduinen, een uniek duingebied tussen Zandvoort en Noordwijk. De inschrijving voor de wandeling van 7, 10 of 16 kilometer is nu geopend. Deelnemen is mogelijk als individu of als team.

Deelnemers aan de Wakibi Wandeling zetten samen stappen in de strijd tegen armoede. Want wereldwijd zijn er miljoenen mensen die wel zelfredzaam willen zijn, maar zonder financiering geen eigen bedrijf kunnen opzetten. De Nederlandse non-profitorganisatie Wakibi verstrekt sinds 2011 microkredieten - kleine leningen - aan ondernemers in ontwikkelingslanden. Ook begeleidt Wakibi hen stapsgewijs in het ondernemerschap. 


‘‘Wij geven niet alleen financiële ruimte, maar ook educatie op het gebied van budgettering, financiële planning en boekhouding”, zegt Sylvia Siertsema, Directeur Fondsenwerving van Wakibi. “Onze aanpak zorgt ervoor dat ondernemers al snel succesvol zijn. 97% van de leningen die wij verstrekken wordt binnen afzienbare tijd terugbetaald.” 

Wandelevenement voor iedereen

Hoe meer Nederlanders bereid zijn een klein bedrag uit te lenen, hoe meer Wakibi wereldwijd kan betekenen. “Het is dus belangrijk dat veel mensen Wakibi leren kennen en vertrouwd raken met de kracht van microkredieten”, vervolgt Siertsema. “Daarom organiseren we nu dit evenement: een mooie wandeling waar iedereen aan deel kan nemen. Je hoeft geen topsporter te zijn of grote portemonnee te hebben om stappen te zetten voor een betere wereld.” 

Inschrijven voor de sponsorwandeling

Het bedrag dat met deze sponsorwandeling wordt opgehaald komt ten goede aan het Women Empowerment Fonds van Wakibi. Het inschrijfgeld voor de Wakibi Wandeling van zowel 7, 10 als 16 kilometer bedraagt € 15,-. Dit is inclusief de toegangskaart voor de Amsterdamse Waterleidingduinen.


Datum: zaterdag 7 oktober

Tijdstip: ontvangst 10:00 uur, start wandeling 10:30 uur

Locatie: ingang Oranjekom/Oase van de Amsterdamse Waterleidingduinen


Kijk voor meer informatie of inschrijving op: https://wakibiwandeling.nl

aLEY33OyaxjdKkGPcbf5TB99zetxe4H46P0xDn5x.jpg
  • jpg
8805481645_e80a09a492_o (3).jpg
  • jpg
beeld_wakibi_wandeling.jpg
  • jpg

Contactgegevens

Ontvang het laatste nieuws van Wakibi via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL